5 indische loopeenden te koop
Te koop
28-10-2020
Wij zoeken een goed onderkomen voor 5 van onze mannelijke loopeenden die dit jaar door onze kippen uit eieren in nederland zijn uitgebroed. Geen verkoop voor de slacht. Prijs in overleg.
De mannen, genaamd Bert, Paas, Ozor, Berta en Flets (van links naar rechts omcircled in rood op de foto) hebben verschillende kleuren. Liefst overnemen als groep, of een subgroep afnemen.

Mannen kunnen zonder problemen bij elkaar gehouden worden als groep. Bij aanwezigheid van vrouwen, ca. 1 man per 3 vrouwtjes aanhouden (om paardrift te verdelen).

De eenden zijn getraind/opgevoed om slakken/beestjes te eten/zoeken, en zijn dol op water. Naast drinkwater, is voldoende ruimte om te struinen/voedsel te zoeken belangrijk. Ze houden het gras mooi kort.
Een sloot/vijver/grote bak water is zeer gewenst zodat de eenden hun snavel en veren kunnen wassen. Ze vinden het ook heerlijk om lekker te spelen/spetteren in het water tussen het foerageren en rusten door.
Wij voeren ze ook bij met watervogelkorrel. Verder zijn ze actief, gewend aan kippen en niet luidruchtig (in tegenstelling tot de luidkwakende vrouwtjes, kunnen de mannen alleen zachtjes/schor kwaken). Een simpel hok voor beschutting volstaat (maar bij ons geven ze de voorkeur aan buiten slapen of op de vijver).
Prijs: N.o.t.k.
50X gezien
Advertentie van: janne ouwehand
Haren (Groningen NL)

Lid sinds: 28-10-2020
Totaal: 1 berichten geplaatst.