rexhangoren zoeken baasje
rexhangoren zoeken baasje
rexhangoren zoeken baasje
rexhangoren zoeken baasje
Te koop
27-10-2021
Lieve rex hangoordwergjes mogen gereserveerd worden. Geboren op 20 september en mogen het nest verlaten wanneer ze 8 weken oud zijn. Dit is rond 15 november. Moeder en vader zijn aanwezig en beide raszuiver. Vraag gerust naar meer foto's.

Ik stop ontzettend veel tijd en liefde in het verzorgen en grootbrengen van de konijntjes. Het is echt mijn passie. Zo krijgen ze bij mij zindelijkheidstraining en ze worden goed gesocialiseerd.

Konijnen zijn groepsdieren en leven dus niet graag alleen. De beste combinatie is een voedster en een ram, waarvan de ram gecastreerd moet worden. Konijnen die met z'n twee├źn leven zijn veel vrolijker en actiever en dus ook weer leuker voor jou! Ik verkoop ze daarom het liefst per twee of wanneer er al een ander konijntje thuis zit te wachten op een vriendje/vriendinnetje. U kunt bij mij terecht voor vragen en advies om de koppeling goed te laten verlopen.

Rasbeschrijving
De Rex hangoor is een ras met een ander soort vacht dan gewone konijnen. Het is korter en voelt zo zacht als een lammetje. Wanneer ze klein zijn hebben ze krulletjes, later zal dit een mooie gladde zachte vacht worden. De vacht hoeft niet geborsteld te worden. Door de structuur van deze vacht hebben sommige mensen met een allergie minder last van het haar. (dit is echter geen 100% garantie) Ook Rex konijnen verharen. Maar als de pels niet in verharing is laat hij veel minder haar en stof los.

Rex hangoren hebben over het algemeen een leuk karakter. Het zijn konijnen die het fijn vinden om te worden aangehaald en geaaid te worden. Daarom ook zeker geschikt voor kinderen mits er geleerd wordt hoe om te gaan met konijnen. Verder is het een nieuwschierig en onderzoekend ras.

Huisvesting
Konijnen huppelen, staan op hun achterpoten, rennen, liggen languit en houden van knagen. Je begrijpt het vast al: hier heeft hij wel wat ruimte voor nodig! Een standaard konijnenhok alleen is vaak niet voldoende voor een konijn om dit alles te kunnen doen. Een konijn heeft grofweg minimaal 2 vierkante meter leefruimte nodig. Dit betekent 4 vierkante meter voor 2 konijnen! Dit is eenvoudig te doen, door niet alleen te kiezen voor een hok, maar hier altijd een konijnenren bij te zetten. Voor de juiste huisvesting voor binnen en buiten geef ik graag handige tips en advies. Een kat of hond stop je immers ook niet in een klein kooitje.
Prijs: N.v.t.
61X gezien
Advertentie van: Margriet Van den Brandhof
Telefoon: 0647555547
Putten (Gelderland NL)

Lid sinds: 27-10-2021
Totaal: 1 berichten geplaatst.